Rouwvervoer P. Kivits BV beschikt over een uitgebreid wagenpark met Cadillac en Mercedes-Benz rouwauto’s. Tijdens de onthulling van de nieuwste twee rouwauto’s op 1 september 2017 had Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs (MBAC) nog een mooie verrassing: een ‘geboortecertificaat’, opgesteld door de deskundigen van de MBAC voor een Mercedes-Benz volgauto die inmiddels 1.115.000 échte kilometers achter de wielen heeft. Een unieke prestatie voor deze auto, die dankzij zorgvuldige berijders en adequaat onderhoud nog steeds de originele motor onder de kap heeft.

Dit was reden genoeg voor MBAC om de 93-PR-XB met deze astronomische kilometerstand in het zonnetje te zetten. Dat is heel uitzonderlijk, want certificaten worden normaal gesproken alleen toegekend aan klassiekers.

Deze Mercedes-Benz E 200 CDI Elegance werd nieuw door ons aangeschaft in oktober 2004 en heeft sindsdien talloze ritten verzorgd als zakentaxi en volgauto. De miljoenste kilometer reed Patrick Kivits in 2014 samen met de redactie van het magazine AutoWeek. Hiervan werd een video en een artikel gemaakt.

Autoweek oordeelde over de auto: “Aan alles kun je merken dat deze Mercedes E-klasse buitengewoon goed onderhouden is. Er zitten bijvoorbeeld heel veel nieuwe onderdelen op. Ook is hij met beleid bereden, anders was er vast wel ergens een olielekkage te zien geweest. Tijdens een testrit kon ik werkelijk geen rammeltje of piepje ontwaren, en da’s exceptioneel voor een auto met zo veel praktijkervaring. Petje af voor deze miljonair; er valt werkelijk niets op af te dingen.”

Mercedes-Benz miljoen kilometer P. Kivits

Mercedes-Benz miljoen kilometer P. Kivits