Vacature: Rouwvervoer P. Kivits zoekt chauffeur (m/v)

Twee nieuwe Mercedes-Benz rouwauto's - Rouwvervoer P. Kivits

Wegens versterking van het team is Rouwvervoer P. Kivits op zoek naar een chauffeur. In deze functie zul je worden ingezet voor het vervoeren van de overledene tijdens de uitvaart. Rouwvervoer P. Kivits beschikt daarvoor over diverse moderne rouwauto’s van de merken Cadillac en Mercedes-Benz. Heb jij de juiste instelling voor dit mooie beroep? Lees dan verder en stuur ons jouw sollicitatie.

Correct

Rouwauto-chauffeur is dankbaar werk omdat je iets voor de overledene en de nabestaanden kunt betekenen op een belangrijk moment. Een medewerker van Rouwvervoer P. Kivits is alert en zichtbaar aanwezig, maar jij voert jouw dienstverlening correct en haast onzichtbaar uit. Een fijnzinnig inlevingsvermogen zit dus in je natuur. Misschien is dat nog wel belangrijker dan ervaring, want we verzorgen intern een gedegen opleiding voordat je zelfstandig aan het werk gaat.

P. Kivits Rouwvervoer - Waalwijk

Net als je toekomstige collega’s ga je secuur om met onze rouwauto’s en ben je een prettige, communicatieve persoonlijkheid. Je woont in omgeving Waalwijk. Meestal werk je 30 uur per maand. De nadruk van je werk ligt doorgaans op donderdagen, vrijdagen en zaterdagen, maar je bent op oproep ook op andere dagen beschikbaar.

Dienstverband

Rouwvervoer P. Kivits breidt dit jaar uit met meerdere rouwauto’s. Deze vacature is in principe tijdelijk, met mogelijk het vooruitzicht op een vast contract.

Sollicitatie

Je gemotiveerde sollicitatie met curriculum vitae zien we graag per brief of e-mail tegemoet. Het overleggen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) kan deel uitmaken van de procedure.

Stuur je sollicitatie aan:
Rouwvervoer P. Kivits BV
t.a.v. Patrick Kivits
Laageinde 97
5142 EG Waalwijk
info@pkivits.nl
Telefoon: 0416 341006


Kivits en Huiskamp – een jarenlange relatie

Mercedes-Benz rouwauto Rouwvervoer P. Kivits - Huiskamp

In 2017 verwelkomde Rouwvervoer P. Kivits BV twee nieuwe rouwauto’s. Dit keer niet van het vertrouwde – haast klassieke – merk Cadillac. Het werden twee beschaafde, moderne verlengde uitvoeringen van het type Mercedes-Benz E-200, type Landaulette. In 2018 en 2019 worden er daarvan wegens uitbreiding nog eens 5 stuks toegevoegd aan het representatieve wagenpark van P. Kivits. Alle rouwauto’s komen van Carrosseriefabriek Huiskamp uit Winterswijk. In dit bericht vertelt Jaap Legters meer over de jarenlange relatie van de carrosseriebouwer en de Waalwijkse rouwvervoerder.

Tot tweemaal toe bracht Patrick Kivits in 2017 een gezelschap vrienden, familie en zakenrelaties mee naar Huiskamp. En niet zonder reden; zij waren er getuige van hoe hij symbolisch het laatste deel van zijn zojuist aangekochte Mercedes-Benz stationcar doorzaagde, waarna de auto letterlijk in twee stukken in de fabriek stond. Klaar om te worden verlengd met 860mm en te worden voorzien van een gewijzigde carrosserie en een aangepaste wielophanging. Jaap Legters: “Van de achterzijde blijven eigenlijk alleen de lichtunits intact”.

Idolaat

Het was niet de eerste keer dat Huiskamp een bestelling uit Waalwijk ontving. Zes jaar geleden ging het om 3 Cadillac rouwauto’s. Dat er nu voor Mercedes-Benz gekozen is, is volgens Patrick Kivits niet vreemd. Hij is altijd al idolaat van het merk. Bovendien spelen representativiteit, comfort, rijeigenschappen en een flink lagere Co2-uitstoot een rol.

Afwerkingsniveau

Jaap Legters vervolgt: “Carrosseriefabriek Huiskamp bestaat sinds 1913 en bouwde ‘alles met wielen’. In 1923 rolde de eerste rouwkoets uit de werkplaats. Mijn ouders, Willi en Hans Legters, namen het bedrijf over in 1985. Per jaar worden ongeveer 100 staatsie-rouwauto’s gebouwd. Deze blijven lang niet allemaal in Nederland, maar worden ook geëxporteerd naar Noorwegen, Denemarken, Duitsland en België. In elke wagen zitten gemiddeld 400 uren van 40 mensen in diverse afdelingen, zoals de plaatwerkerij, spuiterij en technische afdeling.” Patrick Kivits vult aan: “Voor ons zijn met name het prettige contact en het hoge afwerkingsniveau doorslaggevende factoren. Daar is Huiskamp echt uniek in.”

Doorslijpen Mercedes-Benz rouwauto Rouwvervoer P. Kivits - Huiskamp Mercedes-Benz rouwauto Rouwvervoer P. Kivits - Huiskamp Rouwauto Rouwvervoer P. Kivits BV Waalwijk - Mercedes-Benz

Slagschaar

“Doorlopend werken de mensen van Huiskamp aan nieuwe ontwikkelingen”, vertelt Jaap Legters. “Zoals een verlengde en verhoogde Tesla, voor landen waar binnenkort geen auto’s met verbrandingsmotor meer verkocht mogen worden. Er zijn vele merken, uitvoeringen, opties en accessoires leverbaar. Kenmerkend aan de Mercedes-Benz Landaulette-uitvoering zijn de gesloten zijden met de zogeheten slagschaar, de gekrulde decoratie op de gesloten zijkant, die refereert aan de huif van de rouwkoetsen van weleer. Modern ontmoet klassiek.”


Onthulling 2 nieuwe Mercedes-Benz rouwauto’s

Twee nieuwe Mercedes-Benz rouwauto's Huiskamp - Rouwvervoer P. Kivits

Op 1 september 2017 werden bij Rouwvervoer P. Kivits BV twee nieuwe Mercedes-Benz rouwauto’s onthuld. Ruim 80 genodigden waren bij de onthulling van de eerste rouwauto. Dat er ook een tweede Mercedes-Benz rouwauto zou worden afgeleverd, was voor de meesten een verrassing. Huiskamp Carrosseriefabriek heeft deze tijdens de gezellige bijeenkomst afgeleverd.

Deze middag was ook een mooie gelegenheid om onze Miljonair – een Mercedes-Benz volgauto die na meer dan 1 miljoen kilometers met pensioen gaat – te eren met een Mercedes-Benz geboortecertificaat.

Met onze Cadillac en Mercedes-Benz rouwauto’s, die allemaal zijn geleverd door Huiskamp Carrosseriefabriek in Winterswijk, is ons wagenpark weer helemaal up-to-date en beschikken wij over waardig, modern en uiterst verzorgd vervoer voor de overledene.

Twee nieuwe Mercedes-Benz rouwauto's onthulling - Rouwvervoer P. Kivits

Twee nieuwe Mercedes-Benz rouwauto's onthulling - Rouwvervoer P. Kivits

Twee nieuwe Mercedes-Benz rouwauto's onthulling 1 - Rouwvervoer P. Kivits

Twee nieuwe Mercedes-Benz rouwauto's onthulling 2 - Rouwvervoer P. Kivits

Twee nieuwe Mercedes-Benz rouwauto's - Rouwvervoer P. Kivits

Twee nieuwe Mercedes-Benz rouwauto's Huiskamp Carrosseriefabriek - Rouwvervoer P. Kivits


Mercedes-Benz Miljonair: volgauto met astronomische kilometerstand

IMG_4659_LOWRES

Rouwvervoer P. Kivits BV beschikt over een uitgebreid wagenpark met Cadillac en Mercedes-Benz rouwauto’s. Tijdens de onthulling van de nieuwste twee rouwauto’s op 1 september 2017 had Stichting Mercedes-Benz Automobiel Clubs (MBAC) nog een mooie verrassing: een ‘geboortecertificaat’, opgesteld door de deskundigen van de MBAC voor een Mercedes-Benz volgauto die inmiddels 1.115.000 échte kilometers achter de wielen heeft. Een unieke prestatie voor deze auto, die dankzij zorgvuldige berijders en adequaat onderhoud nog steeds de originele motor onder de kap heeft.

Dit was reden genoeg voor MBAC om de 93-PR-XB met deze astronomische kilometerstand in het zonnetje te zetten. Dat is heel uitzonderlijk, want certificaten worden normaal gesproken alleen toegekend aan klassiekers.

Deze Mercedes-Benz E 200 CDI Elegance werd nieuw door ons aangeschaft in oktober 2004 en heeft sindsdien talloze ritten verzorgd als zakentaxi en volgauto. De miljoenste kilometer reed Patrick Kivits in 2014 samen met de redactie van het magazine AutoWeek. Hiervan werd een video en een artikel gemaakt.

Autoweek oordeelde over de auto: “Aan alles kun je merken dat deze Mercedes E-klasse buitengewoon goed onderhouden is. Er zitten bijvoorbeeld heel veel nieuwe onderdelen op. Ook is hij met beleid bereden, anders was er vast wel ergens een olielekkage te zien geweest. Tijdens een testrit kon ik werkelijk geen rammeltje of piepje ontwaren, en da’s exceptioneel voor een auto met zo veel praktijkervaring. Petje af voor deze miljonair; er valt werkelijk niets op af te dingen.”

Mercedes-Benz miljoen kilometer P. Kivits

Mercedes-Benz miljoen kilometer P. Kivits


Zakentaxi-gedeelte overgenomen

Kantoor_Rouwvervoer_PKivits

Sinds 1959 verzorgt P. Kivits BV taxi- en rouwvervoer. Met een groeiend aantal klanten op beide bedrijfsonderdelen willen wij onze opdrachtgevers zoveel mogelijk continuïteit kunnen bieden. Sinds 1 juni 2016 is er daarom een belangrijke wijziging binnen ons bedrijf: alle personenvervoeractiviteiten zijn overgenomen door onze Waalwijkse collega Taxi de Langstraat.

P. Kivits BV legt zich volledig toe op rouwvervoer. Door deze specialisatie kunnen wij onze aandacht volledig richten op deze speciale vorm van dienstverlening.

Rouwvervoer kent een andere dynamiek dan zakenvervoer. Ik zal de samenwerking met u en uw relaties ongetwijfeld missen. De vertrouwde gezichten van uw chauffeurs zult u overigens regelmatig terugzien omdat de meesten van hen naast rouwvervoer ook zakentaxi-dienstverlening blijven uitvoeren.

Dank voor uw vertrouwen. Ik wens Jeroen van Amstel en het team van Taxi de Langstraat alle succes bij de voortzetting van ons mooie bedrijf.

Met vriendelijke groet,
Patrick Kivits
Rouwvervoer P. Kivits BV


Rouwvervoer niet alleen zwart

Rouwvervoer_zwart_grijs_Kivits

Zwart is voor rouwvervoer in Nederland traditioneel de meest toegepaste kleur. Er is echter bij uitvaartondernemers en particulieren steeds meer vraag naar grijs.

Rouwvervoer P. Kivits BV beschikt over Cadillac rouwauto’s in de kleuren zwart en grijs. Desgewenst met bijpassend volgvervoer.